κοινοβουλίου Κρίση Κρίση ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Φανερή η ψηφοφορία για την αποπομπή Μπερλουσκόνι

1 week ago
phillippulver41657's picture
 
62 views

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Οι εκπρόσωποι της κεντροδεξιάς όπως και η Λέγκα του Βορρά επιθυμούσαν να διεξαχθεί μυστική ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ ψηφοφορία, ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ όπως και σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν..."

Φανερή η ψηφοφορία για την αποπομπή Μπερλουσκόνι ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ


Οι εκπρόσωποι της κεντροδεξιάς όπως και η Λέγκα του Βορρά επιθυμούσαν να διεξαχθεί μυστική ψηφοφορία, όπως και σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν

Η αρμόδια επιτ ροπή της γερουσίας της Ρώμης αποφάσισε σήμερα ότι η ολομέλεια του σώματος θα διεξαγάγει φανερή ψηφοφορία για την αποπομπή -ή μη- του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από το σώμα μετά την οριστική καταδίκη του για φορολογική απάτη, διαδικασία που αναμένεται να γίνει τον επόμενο μήνα.

Καθοριστική αποδείχθηκε η τελική απόφαση της εκπροσώπου του μετριοπαθούς κέντρου, Λίντα Λαντσιλότα, να συνταχθεί με το κεντροαριστερό Δημοκρατικό κόμμα και το κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο, υπέρ της διεξ αγωγής φανερής ψηφοφορίας.

Οι εκπρόσωποι της κεντροδεξιάς όπως και η Λέγκα του Βορρά επιθυμούσαν να διεξαχθεί μυστική ψηφοφορία, όπως και σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν. «Πρόκειται για μια απαράδεκτη απόφαση, η οποία ελήφθη για να πληγεί ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι», έγραψε στο twitter ο εκπρόσωπος της κεντροδεξιάς στην Βουλή, Ρενάτο Μπρουνέτα. Ο Μπερλουσκόνι απείλησε χθες με νέα κυβερνητική κρίση, σε περίπτωση έκπτωσής του από το αξίωμα του γερουσιαστή.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα σε δηλώσεις του σήμερα στην δημόσια ραδιοφωνία της Rai αντέδρασε στην απειλή αυτή υπενθυμίζοντας ότι πρόσφατα η κυβέρνηση έλαβε «ψήφο εμπιστοσύνης στις 2 Οκτωβρίου. Ηταν μια ευρεία ψήφος εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου. Είχα μιλήσει στο κοινοβούλιο για την αναγκαιότητα να υπάρξει (πολιτική) σταθερότητα, ανάκαμψη και είχα πει ότι πρέπει μην συγχέονται οι μεμονωμένες δικαστικές υποθέσεις και το μέλλον της κυβέρνησης», τόνισε ο κεντροαριστερός πρωθυπουργός.

Η ολομέλεια της γερουσίας αναμένεται να εκφραστεί σχετικά με την αποπομπή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι μέχρι τα τέλη του Νοεμβρίου, αν και δεν έχει ακόμη καθοριστεί η ακριβής ημερομηνία.


ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη - δημάρχων σε ταβέρνα της Κηφισιάς

Σε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β' Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
 
Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.

Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας... πανικό στους απόντες.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν... τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.

Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».

Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».

Δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους και άπορους ανακοίνωσε ο Άδωνις

Η δωράν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας - Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές.

Mεγάλη συμμαχία - συνεργασία του υπουργείου Yγείας με τον φαρμακευτικό κόσμο, ΣΦΕΕ και φαρμακαποθήκες, ΕΟΦ και ΙΣΑ, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξασφάλισε την παραχώρηση φαρμάκων σε όλους τους ανασφάλιστους και άπορους.

Από τον Οκτώβριο εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα είναι στην πλήρη εξέλιξή του.

Η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα της κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας.


Ουσιαστικά οσοι λάβουν το εισιτήριο υγείας θα καλύπτονται και


φαρμακευτικά. Μπορούν να διατεθούν, σύμφωνα με τον ΣΦΕΕ, περίπου 900.000


φαρμακευτικά σκευάσματα.

Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές. Το δίκτυο που οργανώνεται σήμερα θα καλύπ ΤΕΙ και τις φαρμακευτικές ανάγκες των ανασφάλιστων και των άπορων.

Πρόκειται για μια έμμεση παραδοχή ότι το ποσό που αφορά στο εισιτήριο υγείας δεν επαρκεί και για φαρμακευτική κάλυψη, και αυτό το


κενό θα καλύψει η συνεργασία με τις εταιρίες και τις φαρμακαποθήκες.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη θα επεκταθεί το δίκτυο ιατρείων κοινωνικής αποστολής σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, μέσω των ενοριών θα γίνει καταγραφή των ανασφάλιστων και άπορων στην επικρά ΤΕΙα. Μέχρι τώρα στο κοινωνικό ιατρείο της Αθήνας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Πατούλης,  έχουν εξεταστεί 30.000 άτομα ανασφάλιστα.

Στόχος η χορήγηση γενοσήμων έως και 60%

Γενναία μείωση της τιμής των γενόσημων ανακοίνωσε ακόμη ο υπουργός υγείας. Είναι ένα από τα μέτρα που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για τα φάρμακα που καταρτίζεται και θα παρουσιαστεί και στην τρόικα. Κίνητρα δόθηκαν ήδη στους ασφαλισμένους που επιλέγουν γενόσημα, αλλά αναλόγως θα δοθούν και στους γιατρούς για να τα συνταγογραφούν καθώς και στους φαρμακοποιούς

Ο υπουργός υγείας ξεκαθάρισε ότι είναι ανάγκη να συνταγογραφηθούν γενόσημα, προκειμένου να διατεθούν και τα νέα φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας τα τελευταία δυο χρόνια.

Η γενναία μείωση των τιμών θα συνοδεύεται προοδευτικά και από άλλα μέτρα, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η τιμή θα συσχετίζεται με τον όγκο πωλήσεων.

Η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη ακολουθεί το «μπαράζ» διαμαρτυριών το


οποίο έχουν εξαπολύσει οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, αλλά και ο


Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), οι οποίοι ζητούν εκ νέου από τον


υπουργό υγείας να ανακληθεί η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την αποκλειστική


συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, καθώς και να ακυρωθεί ο σχετικός


νόμος Λοβέρδου.
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ


source: http://www.protothema.gr/world/article/323896/faneri-i-psifoforia-gia-ti...

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ…

Add comment

Log in or register to post comments